Veel gestelde vragen

In principe niet. Het Repair Café is geen klussendienst, maar een ontmoetingsplaats waar mensen gezamenlijk hun spullen kunnen repareren. Wel kun je, tijdens je bezoek aan ons Repair Café, contact leggen met een van de aanwezige reparateurs en je vraag stellen. Wie weet vindt iemand het leuk om je te helpen.

Nee, bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van hun spullen naar het Repair Café. Wel kun je, tijdens een bezoek aan ons Repair Café, contact leggen met een van de aanwezige reparateurs en je vraag stellen. Wie weet vindt iemand het leuk om je te helpen.

Het Repair Café heeft geen grote hoeveelheden losse onderdelen op voorraad. Kleine dingen zoals schakelaartjes, stekkers, snoer, naaigaren of stopwol zijn vaak wel aanwezig. Als de reparatie met het aanwezige materiaal niet kan worden uitgevoerd, krijgt de bezoeker in veel gevallen advies waar hij het ontbrekende onderdeel kan kopen, en aan welke eisen dat onderdeel precies moet voldoen. Wellicht kan het voorwerp later op de middag – of tijdens het volgende Repair Café – dan wel worden gerepareerd. Kom je naar het Repair Café met een kapotte rits of een apparaat waar onderdelen van vervangen moeten worden, neem deze alvast mee dan!

Toegang tot het Repair Café is gratis. Je waardering voor het slagen van de reparatie of dit initiatief kun je kenbaar maken met een
vrijwillige bijdrage in onze spaarpotten. Hierdoor worden we in staat gesteld gereedschap aan te schaffen en diverse kosten (bijvoorbeeld drukwerk, lunches en drankjes vrijwilligers) te betalen. Er kunnen echter wel kosten voor onderdelen in rekening worden gebracht die door het Repair Café geleverd zijn.

bijdrage_pot

Nee, Repair Café Hengelo is toegankelijk zonder aanmelding vooraf.

Bij Repair Café Hengelo kunt u samen met één van onze vrijwilligers (onder professionele begeleiding) defecte spulletjes, apparatuur, kleding, meubilair etc. laten repareren of herstellen.

In het Repair Café kun je terecht met elektrische apparaten, kleding, meubels, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, fietsen, speelgoed etc. Alles wat kapot is (en wat je zelf naar het Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Wil je zeker weten dat er voor jouw kapotte voorwerp een reparateur aanwezig is, neem dan contact op met de organisatoren van ons Repair Café.